Bezwaar tegen opzegging door verhuurder

De huurder maakt bezwaar tegen de huuropzegging door de verhuurder.

Gegevens van de huurder

?

Als een natuurlijk persoon de eisende partij is, dan kan voor de brief worden volstaan met weergave van alleen de voorletters. Als de eisende partij een vennootschap is (besloten vennootschap, naamloze vennootschap) moet de volledige naam worden weergegeven: bijvoorbeeld de besloten vennootschap De Verhuurbaas BV, de naamloze vennootschap De Huurbaas NV; een vennootschap onder firma mag ook als eisende partij optreden. Bijvoorbeeld de vennootschap onder firma: De Huurbaas VOF. Natuurlijke personen “wonen” en vennootschappen (bedrijven) “zijn gevestigd”.

?

Hier wordt het adres van de huurder ingevuld. De straatnaam + plus huisnummer.

?

Postcode invoeren.

?

Vul hier uw telefoonnummer in.

Gegevens verhuurder

?

Hier vult u de voorletters van de verhuurder in. Als er geen voorletters zijn als het gaat om een vennootschap, dan vult een streepje in (-).

?

Als de verhuurder een vennootschap is dan is het verstandig de correcte naam te verifiëren bij de Kamer van Koophandel ( KVK). Een onjuiste naam in de brief kan problemen opleveren als er sprake is van een onjuiste benaming. In de daarop volgende procedure kan er sprake zijn van een rauwelijkse dagvaarding als in de dagvaarding een andere naam staat dan in de brief. Dat kan gevolgen voor de kostenverdeling hebben. Als in een procedure op een onjuiste naam verder wordt geprocedeerd kan dit tevens leiden tot afwijzing van de vordering. Een onjuiste naam kan in de procedure nog wel worden gecorrigeerd als het alle partijen duidelijk is om welke partij het gaat. Bij een verstekzaak kan een onjuiste naam voor problemen in de verdere executie leiden, omdat er dan geen mogelijkheid is om de naam te corrigeren en het vonnis dan een onjuiste naam vermeldt. Als naam van een besloten vennootschap moet dan bijvoorbeeld worden vermeld: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid De Huurder BV; de vennootschap onder firma wordt als volgt benoemd: bijvoorbeeld de vennootschap onder firma De Huurder VOF.

?

Hier de straatnaam en huisnummer invullen.

?

Vul hier de postcode van de verhuurder in.

?

Vul hier de woonplaats van de verhuurder in.

Gegevens over het bezwaar tegen de opzegging

?

Vul hier de datum in die op de opzeggingsbrief staat vermeld.

?

Vul hier de datum in waarop de verhuurder heeft verzocht de woning te ontruimen. Als er in de opzegging staat dat er wordt opgezegd tegen 1 januari, dan dient u de woning op 31 december te ontruimen.

?

De zes weken termijn: In de opzegging staat het verzoek gemeld om te reageren binnen zes weken na dagtekening van de opzegging. U hoeft niet te reageren. Als u niet reageert gaat u de dialoog met de verhuurder niet aan. De verhuurder kan dan na verloop van de zes weken besluiten u te dagvaarden. De rechter zal dan dienen te beoordelen of de opzegging terecht is geweest. De opzeggingsgronden staan in artikel 7:274 BW genoemd. Het gaat te ver om de varianten op de opzegging hier te behandelen. Dit hoeft ook niet. Als u absoluut niet wenst te vertrekken, dan kunt u gewoon stellen dat de vordering onterecht is. U dient er dan wel rekening mee te houden dat de verhuurder u in een procedure betrekt. U kunt bij veroordeling tot ontruiming van het gehuurde worden veroordeeld in de kosten van de procedure. Lees de onderdelen formaliteiten van de opzegging en de opzegging in het kader van dringend eigen gebruik zorgvuldig door als u een inschatting van uw positie wenst te maken. Er zijn nog andere opzeggingsgronden, maar de laatstgenoemde is de meest voorkomende opzeggingsgrond. Reactie Gaat u de dialoog wel aan dan dient u te vermelden waarom u de huurbeëindiging niet terecht acht. Bij een opzegging in verband met dringend eigen gebruik kunt u stellen dat de dringendheid van de opzegging niet voldoen is onderbouwd. Verder kunt u in het kader van de opzegging in verband met dringend eigen gebruik stellen dat er geen passende vervangende woonruimte beschikbaar is.