Herinnering huurachterstand /h1>

Hierbij treft u een herinnering aan van de aanmaning betreffende de huurachterstand.

Gegevens verhuurder

?

Als de eisende partij een vennootschap is (besloten vennootschap, naamloze vennootschap) moet de volledige naam worden weergegeven: bijvoorbeeld de besloten vennootschap De Verhuurbaas BV, de naamloze vennootschap De Huurbaas NV; een vennootschap onder firma mag ook als eisende partij optreden. Bijvoorbeeld de vennootschap onder firma: De Huurbaas VOF. Natuurlijke personen “wonen” en vennootschappen (bedrijven) “zijn gevestigd”.

Gegevens van de huurder

?

Hier vult u de voorletters van de huurder in. Als er geen voorletters zijn als het gaat om een vennootschap, dan vult een streepje in (-).

?

Als de huurder een vennootschap is dan is het verstandig de correcte naam te verifiëren bij de Kamer van Koophandel ( KVK). Een onjuiste naam in de brief kan problemen opleveren als er sprake is van een onjuiste benaming. In de daarop volgende procedure kan er sprake zijn van een rauwelijkse dagvaarding als in de dagvaarding een andere naam staat dan in de brief. Dat kan gevolgen voor de kostenverdeling hebben. Als in een procedure op een onjuiste naam verder wordt geprocedeerd kan dit tevens leiden tot afwijzing van de vordering. Een onjuiste naam kan in de procedure nog wel worden gecorrigeerd als het alle partijen duidelijk is om welke partij het gaat. Bij een verstekzaak kan een onjuiste naam voor problemen in de verdere executie leiden, omdat er dan geen mogelijkheid is om de naam te corrigeren en het vonnis dan een onjuiste naam vermeldt. Als naam van een besloten vennootschap moet dan bijvoorbeeld worden vermeld: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid De Huurder BV; de vennootschap onder firma wordt als volgt benoemd: bijvoorbeeld de vennootschap onder firma De Huurder VOF.

Gegevens wettelijke medehuurder en contractuele medehuurder

?

Bij contractuele medehuur of medehuur op grond van de wet (artikel 7:266 BW) of opgrond van artikel 7:267 BW is de medehuurder hoofdelijk aansprakelijk voor betaling van de huur. Deze persoon moet dus ook aangescheven worden. Voor een opzegging geldt dat deze peronen afzonderlijk een brief dienen te ontvangen. Dat geldt niet voor het sturen van een aanmaning. Als de huurder is gehuwd, of als er sprake is van geregisteerd partnerschap, dan kunt u beide huurders op de brief vermelden. Noodzakelijk is het niet omdat de (wettelijk) medehuurder hoofdelijk aansprakelijk is voor de huurschuld. Voor het instellen van de dagvaarding is het wel verstandig beiden huurders in een procedure ter betrekken vanwege de verhaalspositie. Als er geen gezamenlijk vermogen is, maar wel gescheiden privévermogens, dan zal de schuld op de afzonderlijke privévermogens verhaald dienen te worden.

Gegevens huurachterstand

?

Vul hier het verschuldigde huurbedrag plus incassokosten. Als er een nieuwe termijn is vervallen, dan moet die termijn erbij worden gezet.

?

Vul hier in naar welke rekening de vordering overgemaakt dient te worden.

?

Vul hier de naam van de bank in waarnaar het geld moet worden overgemaakt.