Verlenging van deze al toegekende ontruimingstermijn 7:230a BW-Bedrijfsruimte

De huurder kan verlenging van de ontruimingstermijn vragen als hem de eerste maal een jaar is toegekend. De termijn kan op verzoek van de huurder tweemaal worden verlengd telkens met maximaal een jaar. Het verzoek tot verlenging moet UITERLIJK EEN MAAND VOOR HET VERSTRIJKEN VAN DE DOOR DE RECHTER VASTGESTELDE SCHORSINGSTERMIJN WORDEN INGEDIEND (artikel 7:230a lid 5 BW). Dit is met kapitale letters weergeven omdat deze termijn nogal eens wordt vergeten! Deze verlenging van de ontruimingstermijn dient aangevraagd te uiterlijk binnen een periode van elf maanden nadat de ontruiming is aangezegd. De rechter kan dus beslissen deze termijn te stellen op een termijn korter dan de maximum verlengingsperiode van een jaar, bijvoorbeeld op vier maanden na de aangezegde ontruimingsdatum.

Gegevens verzoekende partij

?

De verzoeker dient haar/zijn volledige voornamen en naam te vermelden (bijvoorbeeld: Jan Pieter Klaas Jansen). Als de eisende partij een vennootschap is, dan neemt u de juiste gegevens over die in de KvK staan vermeld. Let er goed op dat deze partijen dezelfde zijn als die in de huurovereenkomst staan vermeld. als de eisende partij een vennootschap is (besloten vennootschap, naamloze vennootschap) moet de volledige naam worden weergegeven: bijvoorbeeld de besloten vennootschap De Verhuurbaas BV, de naamloze vennootschap De Huurbaas NV; een vennootschap onder firma mag ook als eisende partij optreden. Bijvoorbeeld de vennootschap onder firma: De Huurbaas VOF.

?

verzoeker dient haar/zijn woonplaats/vestigingsplaats te vermelden en de woonplaats moet in Nederland worden gekozen (als de eiser bijvoorbeeld in het buitenland woont);

?

Vul hier de postcode van het postadres in. Moet horen bij de woonplaats.

Gegevens gehuurde pand

?

Vul hier de gemeente en de plaats in waarin het gehuurde pand is gelegen

?

Vul hier het adres van het gehuurde pand in

?

Vul de postcode van het gehuurde pand in

Verweerder

?

Als de verwerende partij een natuurlijke persoon is, dan moet u de voorletters en de naam invullen. Als de verweerder een vennootschap is, dan neemt u de juiste gegevens over die in de KvK staan vermeld. Let er goed op dat deze partijen dezelfde zijn als die in de huurovereenkomst staan vermeld. Als de verweerder een vennootschap is (besloten vennootschap, naamloze vennootschap) moet de volledige naam worden weergegeven: bijvoorbeeld de besloten vennootschap De Verhuurbaas BV, de naamloze vennootschap De Huurbaas NV; een vennootschap onder firma mag ook als eisende partij optreden. Bijvoorbeeld de vennootschap onder firma: De Huurbaas VOF.

?

Postcode verweerder invullen

?

woonplaats verweerder invullen

Gegevens over het verzoek

?

Vul hier de bestemming van het gehuurde in.

?

Vul hier de datum in waarop u het gehuurde dient te ontruimen.

?

In de eerder afgegeven beschikking staat een ontruimingsdatum genoemd. deze datum wenst u te verlengen. Het verzoek tot verlenging moet UITERLIJK EEN MAAND VOOR HET VERSTRIJKEN VAN DE DOOR DE RECHTER VASTGESTELDE SCHORSINGSTERMIJN WORDEN INGEDIEND.

?

Noem hir redenen waarom u het gehuurde nog niet kan ontruimem. De huurder kan verlenging van de ontruimingstermijn vragen als hem de eerste maal een jaar is toegekend. De termijn kan op verzoek van de huurder tweemaal worden verlengd telkens met maximaal een jaar. Het verzoek tot verlenging moet UITERLIJK EEN MAAND VOOR HET VERSTRIJKEN VAN DE DOOR DE RECHTER VASTGESTELDE SCHORSINGSTERMIJN WORDEN INGEDIEND (artikel 7:230a lid 5 BW). Dit is met kapitale letters weergeven omdat deze termijn nogal eens wordt vergeten! Deze verlenging van de ontruimingstermijn dient aangevraagd te uiterlijk binnen een periode van elf maanden nadat de ontruiming is aangezegd. De rechter kan dus beslissen deze termijn te stellen op een termijn korter dan de maximum verlengingsperiode van een jaar, bijvoorbeeld op vier maanden na de aangezegde ontruimingsdatum.

?

Hier de gewenste maanden invullen waarmee u de schorsing van de ontruiming wenst te verlengen.

?

Geef hier de door de verhuurder weergeven motivering weer om het gehuurde te ontruimen.