Begeleidende brief voor het gezamenlijk verzoek om uitstel voor comparitie van partijen

Doorgaans wordt er na een conclusie van antwoord een comparitie van partijen gepland. Vaak wordt dit gedaan door een tussenvonnis. In dit vonnis staat dan een datum genoemd waarop de comparitie zal worden gehouden. Omdat deze datum niet in overleg met partijen is genoemd, is een partij vaak verhinderd deze zitting bij te wonen. Dan kan door deze brief uitstel worden gevraagd. Soms staat in dat stuk dat partijen bij elkaar verhinderingen op moeten vragen als er 1 partij is verhinderd , waarna een partij alle verhinderingen in 1 bericht naar de rechtbank doorstuurt. In deze brief worden dus de gezamenlijke verhinderen van partijen doorgegeven.

Aangetekende brief:

Een aangetekende brief is niet noodzakelijk. Het versturen van een gewone brief, of een faxbericht is ook goed. Belt u een paar dagen na versturen van het bericht dan de griffie op om te controleren of uw bericht is aangekomen.

afzender brief

?

Vul hier de voorletters en de naam in van degene die de brief verstuurt en waarnaar de rechtbank de rolberichten moet sturen.

?

Vul hier het adres waarnaar de post van de rechtbank gestuurd moet worden. Voor deze brief vult u het adres van het gehuurde in.

?

vul hier de postcode in van het gehuurde. Door deze postcode in te vullen wordt de bevoegde rechtbank gesorteerd. Voor huurzaken is de rechtbank bevoegd in de regio waar het gehuurde is gelegen. Dit veld vindt u niet in de voorbeeldbrief terug, omdat deze code alleen is bedoeld als hulp om de bevoegde rechtbank in de brief te selecteren.

?

Vul hier de plaats van het gehuurde in.

?

Vul hier het telefoonnummer in waarop de afzender is te bereiken

gegevens eiser

?

vul hier de voorletters en de naam van de eiser in.

?

Vul hier de plaats in waar het gehuurde ligt.

gegevens procedure

?

Vul hier het kenmerk in waaronder de zaak bij de rechtbank bekend is.

?

Vul hier de datum in waarop het antwoord binnen moet zijn. De rechtbank geeft dat doorgaans aan in het bericht dat op (datum) ter zitting zal worden behandeld.

?

De data dat u NIET bij de zitting aanwezig kan zijn vermelden. Doorgaans dient u overeen een periode van 3 of 4 maanden deze data door te geven. Deze periode staat doorgaans in het tussenvonnis genoemd.